Chronologie Lidstva

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     27.11.2022 (06:00)     Sekcia zajímavosti

Originální mapa Chronologie Lidstva vychází z anglického originálu z roku 1890 a je nyní k dostání v omezené sérii 1000 ks v českém jazyce. Každá kniha je 6,5 metru dlouhý ruční originál. Pro čtenáře časopisu mimořádná sleva 10% (během objednávky zadejte kód EPOCHA). VÝJIMEČNÝ TIP NA VÁNOČNÍ DÁREK – KLIKNĚTE ZDE Tato jedinečná KNIHA & celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Pomsta manželce, sadistický inkvizitor. Hon na čarodějnice stihl i české země

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.04.2021 (17:00)     Sekcia zajimavosti

V historii lidstva je vinou nás samotných spousta temných kapitol. A tahle, která se nevyhnula ani našemu kraji, je jednou z nejtemnějších.

 

Před 10 lety ho sledoval celý svět. Létající Felix pokořil rychlost zvuku

Zdroj Zdroj: idnes.cz     15.10.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

I po deseti letech je skok Felixe Baumgartnera jedním z nejnapínavějších sportovních výkonů v dějinách lidstva. Nový dokumentární film odhaluje zákulisí projektu Red Bull Stratos, který vyvrcholil volným pádem téměř z třiceti devíti kilometrů.

 

Artemis II: Přepíše „bohyně“ historii lidstva?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     25.09.2023 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Dostat člověka na Měsíc, to je oč tu běží… A dlouho připravovaná mise Artemis II. má NASA tento sen znovu splnit. To ale není to jediné, čím se program hodlá zapsat do dějin. Od chvíle kdy noha Neila Armstronga (1930–2012) ve skafandru, poprvé vstoupila na prašný povrch Měsíce, uplynulo 54 let. Společně s Buzzem Aldrinem

 

Touhu po objevování zaplatili životem. Příběhy expedic s tragickým koncem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.02.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Člověk si touží neustále dokazovat, že má moc pokořit drsnou přírodu. Ne vždy to ale dopadne dle jeho představ… Romantické výpravy za poznáním se tak mohly změnit v čirou hrůzu. Zima a nedostatek jídla nezřídka donutil lidi i ke kanibalismu i vraždám. Tragických výprav bylo v historii lidstva bylo nepočítaně.

 

Visí přežití lidstva na vlásku?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     05.12.2022 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Predikce zní jasně… Rok 2045 by mohl být pro obyvatele vyspělých zemích zlomový. Možnost či nemožnost početí by totiž mohla od té chvíle záviset pouze na schopnostech lékařů. Alespoň podle Shanny Swanové, autorky úspěšné publikace Count Down, která se poprvé na pultech knihkupectví objevila v roce 2017. Její obsah vychází ze studie zveřejněné ve stejném

 

Jaký je vztah lidstva k planetě?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.12.2022 (07:00)     Sekcia zajimavosti

Starověké civilizace věřily, že Země je inteligentní organismus, který živí všechny, kteří s ní dokáží žít v souladu a ničí ty, jež jí drancují. S příchodem moderní vědy tato představa ustoupila téměř sterilnímu pohledu hledícímu na naši planetu jako na obrovský balvan pohybující se nekonečným vesmírem. Profesorka Bettany Hughesová společně s dalšími odborníky však teorii

 

Experimenty se sirotky: Natrvalo poškozené psychické zdraví

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     07.04.2024 (13:43)     Sekcia zajimavosti

Přijít o rodiče a vyrůstat v sirotčinci je už tak dost krutý osud. A když se k tomu přičte šílený lékař, který si sirotky ke svým pokusům vybírá jako bezbranné oběti, je tu další scénář jak vystřižený z hororu. Bohužel i takové případy dějiny vědy znají. Očkování je bezesporu jedním z největších vynálezů lidstva. Vakcinace

 

Mimozemský život: realita nebo čekání na Godota?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.04.2023 (10:10)     Sekcia zajimavosti

Byl by to největší objev v dějinách lidstva. Zatím k němu však nedošlo. Kromě Země zatím nevíme o jiném životě, který by se ve vesmíru vyvíjel. Současný výzkum se zaměřuje především na hledání stop života na Marsu, dále pak na oběžnicích plynných obrů. Ovšem sluneční soustava je jen nepatrný drobek v celém vesmíru. A jak

 

Jak obyčejná věc změnila pohled na dějiny lidstva?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.04.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Je knihou knih, působivou mozaikou složenou z mnoha tajemných příběhů, které po tisíciletí „mučí“ vědeckou fantazii. Stála nebo nestála Babylonská věž? Co myslíte? Na světě pravděpodobně neexistuje nikdo, kdo by alespoň jednou v životě nevyslechl příběh o majestátní stavbě, která měla sahat až k branám nebes. Ctnost a víru v Boha však v této době

 

Analýzou DNA ke stanovení průměrné délky života…

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     04.03.2024 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Pod mikroskopem vypadá DNA jako zkroucený žebřík. Pro vědce ale znamená mnohem víc. Je jakousi nepsanou učebnicí lidstva, která i 71 let po odhalení svého potenciálu stále pomáhá přepisovat dějiny. V roce 2019 se například stala základem výzkumu australských vědců, kteří se zaměřili na průměrnou délku života našich předků, neandertálců a denisovanů. Zatímco u člověka

Výsledek mayské míčové hry vytesaný do kamene

25 let ISS. Jak se z jednoho modulu stalo 6+KK

Pěstování ve stavu bez tíže: Což takhle dát si chilli?

Geneticky modifikované plodiny: Jak velkou cestu ušel člověk?

Muži mají méně spermií, varuje studie. Za 45 let klesla hustota o polovinu

Geny vší nabízejí vodítka k pradávné historii lidstva

Srdce: Nejvýkonnější pumpa lidstva

Zemědělství 4.0: Jak bude chutnat budoucnost?

Být dobrým tátou je „věda“

Kdo tu byl před námi? O Zapomenuté říši mám řadu poznatků, říká filmař Kopš

OBRAZEM: Neviditelné city. Snímky připomínají dějiny homosexuálních vztahů

Příběh Jana Janského: Objevitel krevních skupin by dnes oslavil 150 let

Nové léky díky medu?

OBRAZEM: Cvičení za vás obstarají stroje, hlásal mechanoterapeut Zander

„Webb“ konečně vyletěl. Bude zkoumat počátek vesmíru

Kdyby lidstvo vymřelo, kdo převezme vládu nad planetou?

Sledujeme začátek rituální sebevraždy lidstva, říká Čech s nejvyšším IQ

Černá smrt: Jak to bylo s morem v Evropě?

Studium biotechnologie učí, jak využít organismy a biomolekuly pro potřeby lidstva

Lamí krví proti virům, rakovině i autoimunitním nemocem

Jak předcházet ztrátě účinků antibiotik? Máme to i ve svých rukou

Vědci zastavili šíření malárie pomocí genetické modifikace komárů

STRES: Nejhorší a nejdelší epidemie lidstva

Mlaskání je v Číně připomínka hladu, zamilovaní čumí všude stejně, říká biolog

Polovina lidí obětuje svůj majetek, aby někdo jiný přišel o zisk, tvrdí vědec

Malé dějiny chamtivosti. Jak historii lidstva ovládal nenasytný démon Mamon

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy