Kdo nejvíce věří konspiračním teoriím? Podle vědců lidé hlásící se k extrémům

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.10.2023 (10:38)     Sekcia zajímavosti

Lidé nikdy nepřistáli na Měsíci. Ale na druhou stranu si mocenská elita na Měsíci buduje tajné základny, kam se uchýlí, až na Zemi vypukne válka. Ano, byť si vyznavači konspiračních teorií mnohdy odporují, s klidem své bludy šíří hlavně na sociálních sítích dál. Ba co víc, mnohdy je šíří s fanatismem blízkým náboženskému fundamentalismu. Kdo celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Ovládli jsme planetu, Země není nafukovací. Mars může podle vědců být další

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.06.2022 (18:00)     Sekcia zajimavosti

Z původně skromné civilizace pralidí kdesi v Africe se zrodil dominantní druh ovládající Zemi. Ovlivnili jsme už 97% zemského povrchu. Co se Zemí provedeme dál? V současné době jsou nedotčena zhruba 3 % planety. Vědci však věří, že je návrat k nedotčené přírodě možný. Téma přinesl magazín Víkend.

 

Mýt si ruce je důležité

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     05.04.2021 (15:28)     Sekcia zajimavosti

Že záleží na čistých rukou, věděli již lidé v antickém Řecku, alespoň z té doby, konkrétně z druhé poloviny druhého tisíciletí př. n. l., pocházejí podle vědců první důkazy o té „správné“ hygieně v pevninském Řecku.   Na výzkumu se podílel mezinárodní tým expertů z Kanady a z Polska a zjistil, že tehdejší obyvatelé Řecka

 

Proč jsou starší lidé náchylnější ke chřipce?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.11.2022 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Odborníci varují, že se po letech koronavirové pandemie, při které nás opatření proti šíření covidu -19 chránila i proti chřipce, tato nemoc letos zřejmě vrátí v plné síle. K očkování proti chřipce jsou nabádáni zejména lidé starší. Jsou totiž vůči této chorobě náchylnější než mladší lidé. Proč? Odpověď na tuto otázku hledal tým vědců z

 

Odolnější pšenice díky objevu českých vědců

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     01.09.2023 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Vzhledem ke klimatické změně, růstu světové populace, úbytku půdy vhodné k pěstování a dalším negativním faktorům, je podle vědců nyní klíčové vyšlechtit co nejdříve odolnější odrůdy pšenice. Pomoci by jim s tím mohl objev, na kterém se podíleli i čeští vědci z Akademie věd ČR. Pšenice setá (Triticum aestivum) je po kukuřici a rýži jednou

 

Jaká je ideální doba spánku?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.05.2022 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Příliš mnoho a příliš málo spánku souvisí s horším kognitivním výkonem a duševním zdravím. Jak dlouho by měli spát lidé ve středním a vyšším věku?   Podle vědců je u lidí v pokročilejším věku naprostým ideálem sedm hodin spánku. Studie na téměř 500 000 dospělých ve věku od 38 do 73 let zjistila, že příliš

 

Výzkum českých vědců: Drobní pěvci stárnou obdobně jako lidé

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.01.2022 (12:36)     Sekcia zajimavosti

O drobných ptácích se dlouho soudilo, že mají v důsledku predace tak vysokou úmrtnost, že prakticky „nemají čas“ zestárnout. Dvě nové studie publikované v mezinárodních časopisech Experimental Gerontology a Oecologia pod vedením doc. Michala Vinklera z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy však ukazují, že i přesto např. i běžné sýkory koňadry (Parus major) podobně jako lidé

 

Dobré zprávy z Tokia! Zařízení tamních vědců dokáže efektivně zachycovat oxid uhličitý

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     06.06.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Mimořádná rychlost a účinnost! Právě těmito benefity se pyšní nové zařízení japonských vědců z Tokijské metropolitní univerzity.   Skupina vědců pod vedením profesora Seijima Yamazoea přispěla významnou měrou do celosvětového boje proti oxidu uhličitému ve vzduchu, když vyvinula zařízení, které tento plyn rychle a efektivně zachytává. Vynález využívá léty osvědčenou techniku zachytávání. Při ní bývá

 

Ústup ledovců způsobuje podle českých vědců hlubokou změnu ekosystémů

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     02.03.2024 (13:55)     Sekcia zajimavosti

Mizení pevninských ledovců je jedním z průvodních jevů globální klimatické změny. Důsledkem jsou změny v hydrologickém cyklu nebo ztráta biodiverzity. Na druhé straně se tím otevírají nové možnosti pro rozvoj mikrobiálního života. Díky ústupu ledovců rozkvétá v horských řekách mikrobiální život. Takový je závěr týmu vědců z EPFL v Lausanne a Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy

 

Mohou se lidé množit ve vesmíru?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     31.10.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Vzhledem k plánovaným dlouhodobým misím na Mars, kde lidstvo dokonce hodlá založit kolonii, vyvstala před vědci otázka, zda je možné zajistit lidskou reprodukci ve vesmíru. Podle mnoha studií zřejmě půjde o záležitost složitou, nicméně, alespoň dle závěrů nejnovější studie japonských vědců, nikoliv nemožnou. Japonským vědcům se na Mezinárodní vesmírné stanici ISS podařilo vypěstovat, při prvním

 

Šviháním k rychlosti

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     27.09.2021 (08:30)     Sekcia zajimavosti

Nedávná studie, při které vědci využili počítačové simulace, naznačila, že někteří dvounozí dinosauři zvyšovali při běhu svou rychlost šviháním ocasů. Jde o další krok k porozumění vývoje pohybu u zvířat.   Podle vědců, kteří modelovali pohyby ve 3D na Harvardově univerzitě, dvounozí dinosauři možná švihali ocasy, když chtěli prorazit podrostem, podobně jako lidé houpají rukama.

Silvestrovské ohňostroje: Jedovatý koktejl pro vzduch, půdu i vodu

Evropu sužují vysoké teploty, podle vědců vlny veder přicházejí dříve

Nově objevené záznamy odhalují, že se lidé líbali už před 4 500 lety

Noc vědců v Českých Budějovicích: Chemický bar, vyšetřování zločinů i tajemství šifer

Český výzkum: Lékaři v drtivé většině vakcínám věří

Noc vědců na Slezské univerzitě v novém formátu zábavy

Noc vědců plná tajemství se blíží

Sociální distanc znají i včely

Jak vyrobit vodu ze vzduchu?

Když si kráva odskočí: Vyměšováním proti skleníkovým plynům

Další stěhování národů na obzoru, kvůli rostoucím teplotám

Výzkum pohřebiště habánů v Přibicích boří mýty o jejich velkém vzrůstu

Afrodisiakum zdarma. Slunce podporuje chuť na sex, zjistila věda

Tyranosauři měli vlastní loveckou taktiku

V ČR startuje boj za lepší plodnost

Podle nové studie by temná energie mohla vznikat uvnitř černých děr

Umělotina schopná regenerace: Japonští vědci vytvořili živou kůži na robotickém prstu

Shemale, ladyboy. Trans porno hltají hlavně prudérní americké státy

Darujte plazmu, vyzývají odborníci

Hydrolog Václav Šípek: Voda je. Rozhodují ale extrémy, ne průměr

Prvnímu dítěti „ze zkumavky“ je 42 let

Poněkud drsná láska

Ubývá hmyzu

Hrozí na Islandu erupce sopky?

Slzavým údolím ke snížení agresivity?

Pomohou nezničitelné želvušky lidem stárnout pomaleji?

Dvounohá robotka Cassie láme rekordy v běhu

Délka penisu při erekci se během 30 let zvětšila. Zjistěme proč, říká věda

Podivný mikro-spánek tučňáků uzdičkových

V pornu je všude. Vědci řeší, zda externí ejakulace neponižuje ženy

Přispívá špatné ovzduší k neúčinnosti antibiotik?

Káva s mlékem? Dopřejte si ji bez výčitek!

Zvířata ohrožená ohněm

Monumentální stavba pod drobnohledem

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy