Nejlepší restaurace se stávají vegetariánskými, to mě celkem štve, říká kuchař
Zdroj: idnes.cz 22.09.2022 (20:00) pro ženy
Britský deník The Guardian před lety zařadil designový hostel Long Story Short v Olomouci mezi deset nejlepších nových hostelů na světě. Dnes si tu můžete vychutnat oběd nebo svatební hostinu, ale také navštívit „extrémní večeře“. Co to znamená, prozrazuje kuchař Petr Heneš, který má zdejší provoz na starosti. Mluví i o dalších trendech v české gastronomii. celý článek
Nikdy bych do knedlíku nedal éčka, říká kuchař, který jich ovládá více než sto
Zdroj: idnes.cz 31.01.2022 (00:00) pro-zeny
Česko patří ke světovým knedlíkovým velmocem. A kuchař Petr Kosiner je jedním z jejich největších znalců. Umí jich připravit přes sto druhů. Skvělý knedlík lze udělat i z toho, co doma najdu. Kvalitní šiška houskového se vejde do třiceti korun, mnohé hospody je ale přesto neumí uvařit kvalitně, říká pro týdeník 5plus2.
Největší zlo? Rýže v pytlíku. Je to hnusné, říká šéfkuchař z MasterChefa
Zdroj: idnes.cz 28.12.2021 (16:52) pro-zeny
Kdysi se v Praze na „čínu“ chodilo do Vodičkovy ulice, od konce roku 2017 se na pravou „asii“ chodí do restaurace Sia nedaleko náměstí Republiky, kde vládne šéfkuchař Jiří Štift. České strávníky naučil jíst plněné knedlíčky dim sum a pekingskou kachnu. „Ve specializovaných restauracích kachnu porcují přímo před zákazníkem. Připomíná to až obřad,“ vzpomíná na dobu, kdy jako kuchař sbíral zkušenosti přímo v Číně.
S levným kusem masa se v kuchyni vždy nadřete víc, upozorňuje kuchař Hromas
Zdroj: idnes.cz 26.09.2022 (00:00) pro-zeny
K přípravě kvalitních pokrmů je třeba znát nejen nápadité recepty, ale také ovládat znalosti o různých druzích masa a jejich zpracování. „Větší pozornost by si zasloužily vnitřnosti jako jazyk nebo srdce,“ říká kuchař Michal Hugo Hromas, autor několika kulinářských knih, v týdeníku 5plus2.
Dobře udělaný chléb je kulinářský skvost. I sůl může být sexy, říká kuchař Kortus
Zdroj: idnes.cz 22.11.2021 (20:00) pro-zeny
Jak chudý mladík z východního bloku štěstí v Americe (ne)našel... V roce 1990 se vydal do New Yorku s pár stovkami dolarů v kapse. Postupně tam Martin Kortus založil různé firmy a vrhnul se na gastronomii. Nejprve jako číšník, později jako kuchař, a nakonec v Americe spoluvlastnil restauraci Il Vigneto. I v Praze prošel několika restauracemi a nyní šéfuje škole vaření Laboratorio.
Křest ohněm profi kuchyně si finálová pětka Masterchefa užila v Entrée
Zdroj: idnes.cz 30.11.2022 (21:45) pro-zeny
„Zavařit si“ v kuchyni olomoucké restaurace Entrée šéfkuchaře Přemka Forejta, o tom možná sní leckterý nadšený amatérský kuchař. Posledním pěti finalistům televizní soutěže Masterchef Česko 2022 se to povedlo, a vyzkoušeli si tak přípravu zážitkového menu pro všech pět smyslů v otevřené profi kuchyni.
Alergie na cukr neexistuje a detox nedává smysl, říká výživářka a foodblogerka
Zdroj: idnes.cz 29.10.2022 (20:00) pro-zeny
Ráda vyvrací mýty o výživě a stravování. „A že se jich u nás v souvislosti s rozmachem sociálních sítí vyrojilo!“ říká Karolína Fourová, úspěšná foodblogerka a autorka učebnic o stravování, které se ihned po vydání stávají bestsellery.
Přemek Forejt to schytal od fanoušků, Eva Burešová se ho veřejně zastala
Zdroj: kafe.cz 03.09.2022 (17:00) pro-zeny
Uznávaný kuchař Přemek Forejt na sebe ušil pěkný bič. Porotce kulinářské soutěže MasterChef Česko začal spolupracovat s řetězcem McDonald´s. Posměšné komentáře vygradovaly v moment, kdy zpívající kuchař vydal videoklip, ve kterém vychvaluje suroviny používané ve fastfoodu.
Přijďte na chuť batátům: Jak sladké brambory prospívají zdraví?
Zdroj: dama.cz 09.11.2022 (05:00) pro-zeny
Hlad je nejlepší kuchař, a když k tomu může uspokojit nejen vaše chuťové buňky, ale i zdraví, pak jde o dvojnásobnou výhru. Hledáte zdravou a zároveň chutnou přílohu? Dejte šanci batátům, které se ...
Doba se změnila, je třeba se adaptovat, říká Zdeněk Pohlreich
Zdroj: idnes.cz 18.09.2021 (00:00) pro-zeny
„Facebook jsem opustil, Instagram mám jen kvůli práci a nijak ho neprožívám,“ říká známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. V rozhovoru také prozradil, kde nejraději vaří, proč podle něj psi do restaurace nepatří a jaký má vztah k tanci.
Třetina Čechů má v sobě prvoka, který jimi dokáže manipulovat, říká mikrobiolog
Zdroj: idnes.cz 31.01.2022 (20:00) pro-zeny
„Svět mikroorganismů a patogenů je velmi široký a organismus má možnosti, jak se jim bránit. V některých případech však mechanismy obranyschopnosti mohou selhávat, pak propukne nemoc,“ říká specialista v oboru mikrobiologie laboratoří SYNLAB MUDr. Filip Prusík. A zároveň varuje, že v blízké budoucnosti můžeme zase umírat na „běžné“ infekce, protože antibiotika přestávají fungovat a bakterie se stávají stále odolnějšími.
ALŽBĚTA (40): Vařím pro rodinu, ale děti to věčně nejedí, strašně mě to štve
Jak na rozzářený obličej? Tvářenka není jediná možnost
Příběh Zdenky: Manžel syny ponižuje a navádí je proti sobě
Smutek nejen v Hollywoodu: Slavné osobnosti, které ztratily své děti
Danuše Nerudová pomýšlí na Hrad a říká: Do dvou let bude důchodová reforma
KATEŘINA (49): Manželova nejlepší kamarádka je žena, bojím se, že nám zničí vztah
Obě zážitkové restaurace Pohlreicha nadchly, nakonec rozhodl mrkvový tatarák
Otcové se angažují. Při rozvodu o dítě bojují stejně jako matka, říká poradkyně
Vydala nejlepší dětskou kuchařku. Přes jídlo předávám synovi lásku, říká
Pohlreich natáčí novou show. Podobně jako Ramsay hledá neprovařené restaurace
Italská kuchyně? Složitost jednoduchosti, říká kuchař Riccardo Lucque
Kritika naší práce je zcela neoprávněná, neetické to není, říká headhunterka
Jiří Babica je zpět v nové písni: Ať si každý dělá, co chce, říká Pohlreich
Tchyně ničí mého syna. Dělá to schválně. Je jí jedno, že mu ubližuje
První makronky jsem prodala v krabici od bot, říká šéfcukrářka Klára Řezníčková
Přírodní kosmetika není vždy ekologická, říká vývojářka kosmetiky
Inspiraci sbírám venku, lockdown je pro mě peklo, říká autorka detektivek
Přemek Forejt: dcera je krásná po mamince. Nejsem úplně nejlepší táta
Dirigentka v kuchyni. Pracuju i ve spánku, říká šéfkuchařka Alcronu
Zadní vrátka nemáme, nedá se dělat nic, říká o opatřeních zoufalý Punčochář
Nemusíte být stoprocentní matka, stačí jen „dost dobrá“, říká psycholožka
Vyměklý Pohlreich? Předloha jeho nové reality show je drsnější než česká verze
Žena by měla vědět, co jí sluší. Cítí se pak sebejistěji, říká návrhářka Geislerová
Jak vypadat stylově v teniskách?
Vařit v profi kuchyni je jiné než při soutěži, říká exporotce Masterchefa
Vaření je oheň, a to jsem i já, říká Besky, vítězka Masterchefa Česko 2021
Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař
Ráj introvertů. V době covidové netrpí, naopak mají život krásnější
Chtěla jsem být mistr světa amoleta, říká nadějná kuchařka ze Strašnic
Postel nemusí být nejlepší místo pro sex, říká sexkoučka v Rozstřelu
Nestyďte se. Příroda pomůže i s těmi nejtrapnějšími neduhy
Čeká vás pracovní videohovor? Jak se připravit, abyste vypadala co nejlépe
Tichý zabiják kostí, který nebolí. Pozor na zákeřnou osteoporózu
Spoluvězeň Jakuba Mrkvičky šokuje: Pašování drog v base a tetování na hlavě!