VIDEO: AR-15 se stala legendou a součástí americké kultury

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.07.2020 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Je nejprodávanější útočnou puškou ve Spojených státech. Kladívka jejího spoušťového mechanismu si dokonce fanoušci přidávají ke klíčence jako otvíráky na pivo. Zbraň AR-15 je ikonou. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

VIDEO: Pistole CZ 75 je legendou světového zbrojního průmyslu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.05.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Ve své době byla unikátem, jednou z nejkopírovanějších pistolí na světě je však dodnes. Spolu s Coltem 1911, s nímž se díky fúzi České zbrojovky a Coltu ocitla v jedné rodině. Česká samonabíjecí pistole CZ 75 je jednou z ikonických zbraní světového zbrojního průmyslu.

 

České pivo je vyladěné k dokonalosti, říká šéf pivovarského výzkumu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.05.2021 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Češi stále patří mezi pivní rekordmany. Pití piva je součástí naší kultury a národní pýchou. I proto každý Čech podle statistického úřadu vypije rok co rok v průměru kolem 280 půllitrů. To je zhruba pět velkých a jedno malé pivo týdně. „České pivo je vyladěné k dokonalosti,“ podotýká Tomáš Brányik, ředitel Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského.

 

VIDEO: Unikátní zbraň je opět na trhu. Pistole CZ 75 jde do dražby

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.09.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Je součástí limitované série o stovce kusů, ručně vyráběné, každý kus je originál. Pistole CZ 75 Republika je zdobená čtyřiadvacetikarátovým zlatem, nese bondovské číslo 007. Galerie Goltzova tvrz bude unikátní zbraň dražit v úterý 13. září.

 

Pro život i pro smrt. Knihovnička se změní na rakev

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.04.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Onomu kusu nábytku říká Poličky pro celý život, pravdou však je, že slouží i po smrti. Jeho design totiž umožňuje, aby se z knihovničky v mžiku stala rakev. Za roky používání poličkové skříňky se dřevo vybarví, povrch se zanese skvrnami, stopami času, nábytek se stane vaší součástí, líčí designér William Warren.

 

Unikátní „biobox“ byl uveden do provozu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     08.02.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Fakultní nemocnice Bulovka (FNB) zahájila provoz nově zrekonstruované jednotky intenzivní péče (JIP) na Klinice infekčních nemocí, jejíž součástí je nejmodernější izolační zařízení určené pro pacienty s vysoce nakažlivou nemocí, tzv. biobox.   Bulovka se tak stala jedinou nemocnicí v České republice, která v civilním sektoru disponuje zcela unikátním izolačním prostorem vybaveným nejmodernějšími přístroji. „Lůžko v

 

Mayská Sixtinská kaple vydává své poklady…

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     13.02.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Mayský kalendář je pojmem, který nepřestává fascinovat. A to nejen historiky, ale také dobrodruhy či matematiky z celého světa… Nyní se podařilo objevit jeho nejstarší střípek. Dějištěm archeologické senzace se stala starověká pyramida, jež je součástí významného naleziště San Bartolo v Guatemale. Zdejší malby bývají v odborných kruzích často označovány jako „mayská Sixtinská kaple“, ne

 

První stadion nebo splachovací záchod. Co ještě přinesla řecká architektura?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     21.12.2021 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Antické Řecko postavilo základy evropské civilizace. Co to konkrétně znamená bez přenesení významu? Přečtěte si, jaké architektonické prvky a stavby díky řeckým myslitelům vznikly. Kolébka evropské kultury, ale také základní pilíř architektury. Řecko není jen dovolenková velmoc. Jeho historie nám má hodně co říct o základech vědy, kultury i techniky. Typické prvky antické architektury vídáme

 

NASA schválila dvě mise k Venuši

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.06.2021 (19:12)     Sekcia zajimavosti

NASA vybrala dvě nové mise k Venuši, našemu nejbližšímu planetárnímu sousedovi. Cílem těchto misí, které jsou součástí programu NASA Discovery, je pochopit, proč se Venuše stala pekelným světem, když má tolik jiných vlastností jako Země. První z misí, která ponese název DAVINCI+, bude zkoumat složení atmosféry Venuše a také pátrat po tom, zda někdy v

 

Bermudský trojúhelník z pohledu ostříleného mořského vlka

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.07.2020 (23:14)     Sekcia zajimavosti

Paul Mottice známý také jako Kapitán Moe spojil celý svůj život s oceánem. Už v 80. letech byl součástí rybářských posádek, které křižovaly světové vody s vidinou zajímavých a hodnotných úlovků. Později se stal součástí týmu stojícího za byznysem s pronajímáním rybářských katamaránů, během kterého si zařídil svou vlastní kapitánskou licenci. Dlouhou dobu se pak

 

7 výhod elektronické kontroly vstupu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     05.01.2024 (07:27)     Sekcia zajimavosti

Technologie, které se neustále rozvíjí, hrají v každé organizaci svou nezastupitelnou roli. Čím dál větší už i v případě monitorování docházky zaměstnanců. Elektronická kontrola vstupu (EKV) se tak stává nedílnou součástí firemních bezpečnostních opatření. Docházkové systémy, které jsou součástí EKV, nabízejí širokou škálu funkcí, které nejenže zlepšují bezpečnost, ale také usnadňují kontrolu zaměstnanců. Co umí

VIDEO: Můj zombík je noční můra, přiznala majitelka nepovedené kérky

Modul Psyche zabodoval s kočičím videem!

Do ran kapali hnis nemocných. V americké občanské válce se vojáci samoočkovali

Od šachovnice k MMA. David Dvořák bojuje v prestižní americké soutěži UFC

KVÍZ: Nejen májky, čarodějnice, mávátka. Znáte americké kořeny Prvního máje?

Ruská kněžna nebes. Ocenil jí poslední car, poté se stala vyšetřovatelkou Čeky

Já a můj tank Sherman. Z Argentiny jsem ho vezl tři a půl roku, říká sběratel

Jak se prchá z vězení a proč vytipovat útěkáře nejde. Autoři knihy líčí fenomén

8 tipů, jak na video na sociální sítě

Fotbalová hvězda stane v čele projektu zaměřeného na zrakově postižené

OBRAZEM: Hrál v pornu, utkal se s triádou. Jackie Chan slaví sedmdesát

Vyhořel jsem, teď jsem vysmátý. Hory mě restartovaly, říká otužilec Čupa

Řeč barev je globální. Po celém světě vzbuzuje tytéž emoce

Nepatřily Vikingům. Slavné přilbice s rohy byly ze Středomoří

Starověké praktiky kojení v Andách

OBRAZEM: Fascinující fotky zachycují sílu a půvab dějin

V italské jeskyni byly nalezeny pravěké ostatky

Krásná Naomi a oslava vášně. Vydražte kalendář Pirelli, podpořte dobrou věc

Shakespeare překonal rekord. Vydražil se za 232 milionů korun

Ženy před objektivem: Focení je návykové, říká Hanča

Bauhaus, který s prodejnou nářadí neměl nic společného

Vyberte svého favorita a hlasujte v anketě Esquire MAN 2021

Jak správně pečovat o prostěradla?

Výstava věnovaná státním symbolům České republiky

Chcete „probudit“ přírodu? Zhasněte!

Fung-šuej na hřbitově. Srovnat kosti zesnulým má dát štěstí pozůstalým

Jsou medvědi škodná?

KVÍZ: Halapartna, arbalest. Vyznáte se v historických zbraních?

Kanibalismus lidé praktikovali kvůli hladu, rituálům i jako „léčbu“

Vědci nalezli v mozku ústřední vypínač bolesti

Dětem vstup zakázán. Co ukrývá sexshop? Elektrické výboje i smlouvy o otroctví

Tajná řeč káhirských zlatníků: převzali ji po vyhnaných Židech

Cibule do naší tortilly patří, shodla se většina Španělů

Robopes hlídá Pompeje

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy