Zabijácká zahrada. Park představuje vražedné rostliny

Zdroj Zdroj: idnes.cz     23.10.2022 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Jsou krásné, působivé a smrtící. V jedné ze sekcí zahradního komplexu Alnwick Garden v Anglii jsou návštěvníci důrazně varováni, aby se rostlin nedotýkali, aby se neodvažovali k nim přivonět, natož je snad konzumovat. Stovka exponátů tamní Jedové zahrady totiž dovede vraždit. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Extrémní mlsání: pálivé papričky dělají z chipsů i lízátek zbraně

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.04.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Lámat rekordy a posouvat hranice lidských možností je jedna věc, zbytečný hazard se zdravím druhá. Těžko říct, jestli produkty jako ďábelsky pálivá lízátka, pekelní gumoví medvídci a vražedné chipsy balancují na hraně, nebo ji už překročily.

 

Hold citům i odvaze. Kniha představuje fota homosexuální lásky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.12.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Je to přehlídka sta let lásky mužů k mužům. Fotky jsou prostoupené vřelostí, romantikou, šarmem. Intimitou. A též odvahou. Vznikly v době, kdy byly homosexuální vztahy nejen nelegální, ale mnohdy i pronásledované. Fotografie měly vztah stvrzovat pouze pro oči jeho aktérů. Představuje je kniha Milující: dějiny zamilovaných mužů ve fotografii.

 

Při vražedné bitce zkameněli. Fosilie zachovala útok šelmy na dinosaura

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.07.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Dinosaurovo větší tělo šelma zalehávala, tlapou mu držela čelist a zrovna se mu zahryzávala hluboko do žeber – když v tom byla dvojice pohřbena sopečným výbuchem. Přímo uprostřed svého smrtelného zápasu, který se tak dochoval v podobě dramatické zkameněliny. Vypovídá o tom, že všichni dinosauři nebyli králi své doby.

 

Převratné řešení pro diabetiky

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.11.2020 (17:53)     Sekcia zajimavosti

Ve Všeobecné fakultní nemocnici v předposledním listopadovém týdnu 2020 zavedli prvnímu pacientovi v České republice inzulínovou pumpu, která představuje převratný moment v léčbě diabetu 1. typu. Nová inzulínová pumpa MiniMed 780G představuje hybridní systém s uzavřenou smyčkou nové generace léčby diabetu 1. typu, který dokáže fungovat na bázi umělé slinivky a jenž výrazně dokáže pacientům

 

Magnetické pole Země kdysi téměř zmizelo. Činnost kovů v zemském jádru pak zachránila pozemský život

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.07.2022 (18:27)     Sekcia zajimavosti

Magnetické pole obklopující naši planetu je docela užitečná záležitost. Okolní vesmír je plný záření, které si z pozemským životem příliš nerozumí. Magnetismus však vytváří ochrannou bariéru, jež toto vražedné záření k povrchu Země nepustí. Geomagnetické pole vychyluje záření z jeho normální dráhy a nutí je, aby Zemi obešlo. Ve vzdálenosti od 1 000 do 50

 

Jak na obnovu lesů?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     05.04.2021 (20:38)     Sekcia zajimavosti

Káva je něco, co si každé ráno ráda vychutná část lidské populace, mnoho studí se zaměřilo na to, jak káva škodí. Nová studie však naznačuje, čím by mohla být prospěšná.   Mnoho odborníků uvádí, že kávová sedlina je účinné a „levné“ hnojivo pro zahradní a pokojové rostliny. Začátkem roku 2021 odborníci z University of Hawaii

 

Zelení dravci a rostliny na lovu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.01.2024 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Jen málokterá skupina rostlin přitahuje tolik pozornosti botanických laiků: Jak je vůbec možné, že se z obyčejné kytky stane záludný lovec? A na jak velkou kořist si troufne, když zvládne i myš? Bublinatky, které žijí hlavně v mokřadech a ve vodě, si vytvořily pasti v podobě droboučkých měchýřků nasávajících kořist podtlakem. Co do výkonnosti pasti

 

Bylinky na detox nebo uklidnění…

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     08.02.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Herbář zdraví nezajímají písmena, bylinky se na abecedu dívají skrze listy. Je jedno, jestli jde o jetel, kozlík nebo křídlatku. To nejzákladnější je, aby rostliny prospívaly… V naší přírodě se nachází více jak 280 druhů léčivých rostlin. Nazýváme je bylinami a staly se zdrojem léčivých tzv. biologicky aktivních látek. Ve 26. díle našeho seriálu o

 

Proč pralidé nepotřebovali ochranu před sluncem a UV zářením?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.01.2023 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Sluneční paprsky potřebují k životu rostliny i člověk. Kromě jiného jsou zásadní pro dostatečné množství vitamínu D v lidském organismu a mají vliv také na naši psychickou pohodu. Proto se tolik těšíme na léto s dlouhými dny, na koupání a opalování. Ale má to háček. Pokud si nenaneseme kvalitní opalovací krém nebo zůstaneme na slunci

 

Stres si rostliny pamatují častěji, než se předpokládalo

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     18.11.2022 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Různé stresové podmínky v rodičovské generaci rostlin mohou mít silně negativní, ale také velmi pozitivní vliv na růst a reprodukční úspěch potomků. Někteří potomci mohou zvýšit produkci semen až o 40 %. Vyplývá to z nejrozsáhlejší mezinárodní studie, kterou vedli vědci z Botanického ústavu AV ČR a která byla publikována v renomovaném botanickém časopise New

Bylinná léčba u orangutanů? Ano, a úspěšná!

HIV a HCV: Tři písmena zhouby na „vedlejší koleji“

Spásná narkóza: Definitivní tečka za bolestí

Pralidé před 10 000 lety: Proč nepotřebovali ochranu před sluncem a UV zářením?

Jde to i bez slunce?

Detekce plastového odpadu

Pokojovky jako čističky vzduchu? Ne tak docela…

V panamském pralese byly objeveny zombie rostliny

Zánik nepotřebných rostlin

Jak chutná bazalka pod vodou?

Když se k moderní medicíně připojí ta tradiční

Roman Pavela: Šaman českých bylinek

Místo noční lampičky svítící petúnie

Jak jsou na tom vzácné rostliny v evropských lesích?

Vesmírné zahradničení: Vědci z NASA vypěstovali rostliny v půdě z Měsíce

Tajemná zkamenělá rostlina patří do stejné rodiny jako kadidlo a myrha

Předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová: Rostliny jsou mnohem schopnější organismy než živočichové

V liberecké zoo se narodil pásovec kulovitý

Jak své rostliny zbavit škůdců okamžitě, účinně a snadno?

Méně vzrostlá kukuřice jako příklad boje s klimatickou změnou

Prodlužte si pobyt na terase s inovativními markýzami

Půda druhově bohatého trávníku si pamatuje, ale ne příliš dobře

Cesta chilli papričky do Číny

Na drink s pornoherečkou. Tokio nabídne „bary snů“

OBRAZEM: Naivní a hororové. Dělník plnil 50 let park bizarními sochami

Už vím, proč je chmel kořením piva a že na Žatecku máme poklad

Jak zvládnout napadení či rvačku? Rychlý útěk a nadávky z dálky, radí instruktor

Prodloužení Vánoc ve světelném parku WINTER WONDERLAND

Bidenův boj za ekologii: Prezident chce sestavit státní vozový park převážně z elektromobilů

Co se stane, pokud vybuchne Yellowstone?

Nepusťte si do domu žádný hmyz

Příměstský park Soutok přejde do další fáze: Vznikne studie

Obrovský světelný lunapark WINTER WONDELRLAND poprvé v ČR!

Řeč barev je globální. Po celém světě vzbuzuje tytéž emoce

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy