Policista z linky 158: Většina oznámení je zbytečných. Každý má telefon a hned volá

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.08.2022 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Dvě desetiletí slouží Radomil Metelka u policie. Polovinu kariéry zvedá hovory na lince 158. Kdo nejčastěji volá a proč? A co hovory na tísňovou linku vypovídají o české nátuře? Dočtete se mimo jiné v rozhovoru magazínu Víkend DNES. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

HONOR X7: Je to váš další telefon?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     10.01.2023 (06:59)     Sekcia zajimavosti

HONOR X7 může být pro vás tím pravým telefonem. Tento telefon může být levný telefon, ale také zasáhne všechny funkce, které byste mohli u smartphonu hledat. Hned na začátku to má hodně šťávy z baterie. Má 5 000 mAh baterii. To je dostačující k tomu, abyste byli během dne nabiti hraním her a streamováním videa.

 

Šéfka Linky bezpečí: Sebevražedné myšlenky s námi děti sdílejí často

Zdroj Zdroj: idnes.cz     22.01.2021 (15:00)     Sekcia zajimavosti

„Není žádná ostuda požádat o pomoc, když tě něco trápí.“ Toto je motto Linky bezpečí. Ředitelka Linky Soňa Petrášková (49) vysvětluje, jak funguje krizová intervence po telefonu, proč je Linka anonymní a co mohou dělat v případě, kdy jde dítěti o život. A co vaše dítě? Ví, komu zavolat, když nebude chtít mluvit s vámi?

 

Na sex nemám chuť. Jak ho odmítnout, aby to nebolelo, radí studie

Zdroj Zdroj: idnes.cz     04.05.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Únava po práci, starosti s dětmi, stres jsou spolehliví zabijáci libida a setká se s nimi každý z partnerů. A každý má právo sex odmítnout. Ono „ne“ pak může bolet. Dá se však říci hned čtyřmi způsoby, a to i tak, aby se nezájem toho druhého nedotkl, líčí aktuální studie.

 

Medicína šitá „na míru“

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     29.12.2021 (11:55)     Sekcia zajimavosti

Stejně jako nemoc, tak i lidé jsou každý různý, proto je, dle lékařů, zapotřebí nahlížet na každého individuálně. „Nelečme jen konkrétní nemoci, zaměřme se i na konkrétní osoby,“ volá do světa stále více odborníků.   Jedná se zjednodušeně o princip takzvané personalizované medicíny, která dnes už má významné postavení ve zdravotnictví i farmacii. Základem individuálního

 

Jak najít telefon s možností dobíjení

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     10.01.2023 (07:00)     Sekcia zajimavosti

V moderním světě jsme neustále připojeni ke svým telefonům. A protože jsme na svých smartphonech v každodenním životě tak závislí, je mimořádně důležité, aby s námi držely krok – což znamená mít výkonnou baterii! Telefon s funkcí supernabíjení vám dodá šťávu, která vám umožní přežít celý den bez obav, zda se vaše zařízení nevybije dříve,

 

Potvrzeno! Malým dětem elektronika škodí!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     20.12.2022 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Náročné situace s malými dětmi zná asi každý rodič. Když je potřeba uvařit večeři, vyřídit pracovní hovor nebo během dlouhého čekání u lékaře zabavit dítě, nabízí se chytrý telefon nebo tablet jako skvělé řešení. Má ale svá úskalí… Nejnovější studie provedená lékařským centrem Michigane Medicine, pod které spadá Fakulta medicíny Michiganské univerzity i dětská nemocnice

 

Baví svět zbytečnými vynálezy. Kritizuje konzum, ale platí ho i korporace

Zdroj Zdroj: idnes.cz     28.06.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Objevit problém, který vlastně nikoho nepálí. A vymyslet k němu řešení tak bláznivé, které bývá problémem o sobě. To je základ procesu, který od svých 14 let razí Matty Benedetto. Autor zbytečných, nepraktických vynálezů, kreativní umělec. A úspěšný podnikatel.

 

Alkohol není jen cirhóza, způsobuje i rakovinu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.02.2021 (18:00)     Sekcia zajimavosti

O škodlivost alkoholu není pochyb. Snad každý ví, že nadměrné pití s sebou nese řadu zdravotních i sociálních rizik. Málokdo ale zřejmě tuší, že alkohol může vyvolat i onkologická onemocnění. Zatímco hrozbu cirhózy jater či poškození mozku si v důsledku dlouhodobé závislosti na alkoholu uvědomuje většina Čechů, o tom, že alkohol způsobuje také rakovinu, se

 

8 faktů, co jste o velkém vůdci Čingischánu možná nevěděli

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     04.05.2023 (07:55)     Sekcia zajimavosti

Jméno Čingischán slyšel snad někdy každý. Život tohoto mimořádně schopného muže a jeho takzvané zlaté rodiny je opředen legendami a je až překvapivé, že většina lidí o něm a jeho gigantické říši ví tak málo. Nový třídílný dokument Čingischánovo Mongolsko, který v květnu odvysílá Viasat History, poutavě mapuje život muže, jehož pouť začala nelehkým údělem

 

Genové úpravy opět na scéně

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     27.09.2021 (09:30)     Sekcia zajimavosti

Výzkumníci jsou přesvědčeni, že je biotechnologie srovnatelná s tradičními šlechtitelskými metodami a je životně důležitá pro vytvoření hospodářských zvířat odolných vůči chorobám, suchu a horkým vlnám.   Přední britští vědci, veterináři a farmáři vyzvali tamní ministry, aby uvolnili vědu o chovu zvířat a zbytečných zákonných omezeních, protože země se po brexitu připravuje na zmírnění pravidel

Cibule do naší tortilly patří, shodla se většina Španělů

Velká epochální soutěž opět zahájena

Většina muslimů jazyku Koránu a jeho významu moc nerozumí, říká islamolog

Umění a design, to je věda. Univerzita Tomáše Bati ukazuje design z vědecké perspektivy

Už vím, proč je pivo superpotravina a kde se vzalo

Astrofotograf Petr Horálek: V Evropě zmizelo hvězdné nebe…

Je dobojováno, ale kdo vyhrál? Když se státy přou o vítězství a zásluhy

Policejní vendeta. Za nahlášení brutality ho vyhodili z práce, tak se pomstil

Sex nefunguje. Reklama se plete, nahé ženy zboží neprodají

Na dně sklenky: Když na procentech nezáleží

5 kroků na ochranu stromů, které může udělat každý

První přenos mluveného slova s visačkou Made in Slovakia

Až 60 tisíc pacientů trpí jaterní cirhózou a každý desátý člověk onemocněním ledvin

Vždy se dá najít cesta jak si splnit sen, říká populární youtuber

Druhá generace ID.3: Lepší po všech stránkách

Des: V hlavě sériového vraha

Představujeme vám tři nejluxusnější auta na světě

Umožní umělá inteligence hovory ze záhrobí?

Zrádná moderna. Obraz visel 77 let vzhůru nohama. Asi, jistota není

Cestu k orlickým vraždám otevřel ožrala s bernardýnem, vzpomíná policista

Policejní kuriozity 2023: Mrtvá gumová panna, falešný pes i zamilovaný řidič

Oběti ubíjel hodiny palicí, unikal 44 let. Sériovým vrahem byl policista

Sex podle rozvrhu. Plánovači jsou spokojenější, nejčastěji sází na diář

Znovuzrození ruského Moskviče? Závod se chystá zapojit do trendu elektromobility

Některé nástrahy internetu neznají ani rodiče

Pandemie nahrává „šmírákům“

OBRAZEM: Haiti změním v peklo. Expolicista velí gangům, ale chce celý stát

Je modrá v případě světla dobrá?

Festina – hodinky se španělským temperamentem

Voděodolnost vs. vodotěsnost: Není ochrana jako ochrana

Svatý grál energetiky: Lidstvo vstoupilo do fúzního věku

Milostný trojúhelník se zvrtl ve čtverec. Manžel s milencem připravili krutou past

Radši smrt než přijít o práci. Kuchařka zabíjela sekerou

Nejprve kamarádi. Většina vztahů začíná přátelstvím, říká studie

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy